Ads

HARD-DISK si VIRTUAL HARD DISK


HARD-DISK ( HDD) SI VIRTUAL HARD DISK (VHD)              


Hard disk-ul este un dispozitiv electronic de stocare a datelor. Motivul pentru care este cel mai folosit dispozitiv de stocare este simplitatea in care functioneaza, datele se stocheaza pe o banda magnetica dispusa pe platane rotunde rigide.

HDD-ul este un dispozitiv extern de stocare a datelor lucru care il face folositor din mai multe motive. Datorita istoriei lui imaculate  este si acum folosit ca principal dispozitic de stocare a datelor, datorita faptului ca nu necesita conexiune de internet ca VHD ( Virtual Hard Disk) este usor de folosit si in primu rand foarte improbabil sa fie spart ( sa fie furate informatiile de pe el).

VHD-ul spre deosebire de Hard Disk ( HDD) nu are o istorie atat de bogata, acesta a aparut odata cu WINDOWS 7 de la Microsoft in 2009. Motivul pentru care imi place ideea de Hard Disk virtual este ca poate fi usor manevrat, datele pot fi stocate pe internet intr-o oarecare siguranta fara prea mult efort.

 HDD-ul este in componenta tuturor calculatoarelor  si laptopurilor dar poate fi si extern diversitatea lui si siguranta care o ofera il face printre cele mai folosite dispositive de stocare a datelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu