Ads

Solid State Drive (SSD)

Solid State Drive (SSD)



Solid State drive sau SSD este un dispozitiv de stocare pe baza tehnologiei flash care stocheaza datele cu ajutorul memoriilor cu semiconductori.

SSD-urile difera de HDD-urile care folosesc dispozitive electromecanice cu discuri de stocare aflate în mișcare, pe cand SSD-urile folosesc numai microcipuri care rețin datele în memorii nevolatile, fără să aibă părți mobile. Solid State Drive (SSD) este mai rezistent la socuri mecanice decat HDD si are timp de acces mai scazut, ceea ce inseamna timp de citire si scriere mult mai bun, dar pret mai mare decat celelalte dispozitive de stocare.

SSD este cel mai folosit dispozitiv de stocare pentru laptopuri deoarece consuma putin, are rezistenta la socuri si marime redusa. SSD sunt des utilizate pe servere.

Ca si cost sunt lafel ca hard disk-urile de tip SAS ( mai mult de 10.000 rot/min), dar si la pret sunt egale dar SSD poate avea o performanta egala sau chiar mai buna decat un SAS. Au o rezistenta mai mare in timp deoarece nu are elemente supuse erodarii astfel au o durabilitate mai mare si deci o durata de viata mai lunga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu